Tävlingsplatsen

Sala Skyttegille bildades 1 april 1861 och är en av Sveriges äldsta skytteföreningar. Den förra skjutbanan låg vid Sörskogen men var tvungen att flyttas då den låg i vägen för en ny väg, Sörskogsleden. 1977 fick föreningen en julklapp av Sala kommun då kommunfullmäktige klubbade igenom en ny skjutbana vid Hyttskogen där den sedan dess har legat.

Under 1979 avgörs den första tävlingen på banan, Visenttjuren, men först 15 juni 1980 sker den officiella invigningen av nya skjutbanan av ordförande John Lundell. 1981 firar Sala Skyttegille 120 år med en jubileumstävling i fältskytte den 1 mars. Västmanland, Södermanland, Stockholms län, Stockholms Uppsala län, Dalarnas, Örebro och Gävleborgs Skytteförbund samt Norrköpings skyttegille fick deltaga vid jubileumstävlingen. Anmälningsavgiften var 35 kronor för seniorer och 20 kronor för juniorer. 603 skyttar kom till start och vann gjorde Urban Fjällström från Salem.

Sala Skyttegille har sedan dess moderniserats med hjälp av Västmanlands Skytteförbund. Skjutbanan vid Hyttskogen har nu 30 ställ med elektronisk markering. Intill skjuthallen finns en paviljong med kök där en servering kommer att finnas tillgänglig under tävlingsdagarna. På gräsmattan finns tält för ombyte och även möjlighet för föreningar att slå upp eventuella klubbtält.

skjutbana_vall_liten